27 June 2011

29 weeks =)

Posted by fIzahjepp
huhu tk nmpk ape ble scan kat klinik krjaan

arini ade monthly check up
semuanya ok
air ketuban ok,kepala bb dh pusing ke bwh,uri ok
tp yg tk ok
Hb tersgtla rendah
hny 9.8 ok
tk penah dpt mcm tu ms pregnant irfan
plg rendah pon 11
ni dh tersgt la low n kronik
last month Hb 10.8
masih tk ok laa
die plg ok kene dlm rate 12-17
aku rs berpunca dr aku mkn pil obimin pluz
tulaa nk mkn 1 pil jek
obimin ni mkn 1 pil jek
semua ade dlm tu
tp kalau ubt klinik ni ade 3 jenis

1.ascorbic acid (vit.c) - 1 biji
2.folic acid - 1 biji
3.vit.b - 1 biji
yg 3 di ats ni semua ok
bleh ditelan coz ubtnye sgt kecik
tp ade 1 ubt ni utk tmbh darah
ferrous fumerate
kene mkn 2 bji before/after meal
pg n ptg
sejam/2jam before/after meal
ubt die bsr skit n sgt tk bes ble telan
huhuh tp skang ni semua kene telan
n tlg jgn skip ok
dsebabkan doc kate
bb kecik jek ni
sebab kurang darah
br 900g
patotnye skang ni dh 1 kg lebey
huhu maafkan ibu nak
lepas ni ibu akan mendisplinkan dri mkn ubat ok
ibu nk membesarkan kamu
huhu sob sobbb
tp wpon kamu kecil tp kamu sgt aktif dlm pewot ibu
sgt aktif berdansa
mcm sehati berdansa hehe

weight skrg ni :55.5 kg
last check up on 24 weeks : 54.5 kg

rabu ni kene amik darah
pastu kene hntr kat hospital
sbb die nk monitor
nape Hb sgt rendah

pastu kene dtg lg 2 weeks
jmp pegawai zat mknan
coz tk ckup darah
huhu huhuh

4 comments:

FARHANA JAMIL on June 28, 2011 at 7:59 AM said...

aku pon hb low...huhu. padahal aku dah mkn mknn seimbang dah..aku penah tanye klinik bleh tak mkn obimin je, die ckp kalo hb low, die x bg mkn obimin sbb kandungan besi dlm obimin tu rendah compare dgn pil yg die bg tuh....

fIzahjepp on June 28, 2011 at 8:31 AM said...

huhu aku penah tny gak bole tk mkn obimin..die kate dh kamu ni Hb low jgn mkn obimin tp aku ni mak yg degil huhu...tknk dgr ckp nurse...huhu skang dh dgr ckp dh..kene mkn ubat yg tk sedap tu gakk demi anakku

Raudhah anje on June 30, 2011 at 9:00 AM said...

hang makan obimin saje ke obimin dan asid folik?

fIzahjepp on July 5, 2011 at 8:34 AM said...

mkn obimin saje..sbb doc kate jgn cmpur mkn ubat..so aku mkn obimin jeklaaa

 

fIzahjepp Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez