19 January 2011

ahli baru =)

Posted by fIzahjepp
soryla gmbr blur
ni first test
tester yg plg murah,rm5 hehe
tekejut coz die jd 2 line
sukar utk mempercayainya
so kite test lg skali

tester yg ke 2 regenya rm12
keputusannya still positive
so aku sgt teruja dan tk tau nk ckp ape

positive day =)

hehe 17/1/2011 hari yg sgt mengembirakan aku...dr hari last aku benti inject utk cegah hamil smp skrg aku blum dpt sec child lg...aku kesian kat kandeku sbb die suke anak..so berusaha pny berusaha..lastly dpt gak..tulaa hikmah disebalik perpindahan..ALLAH tutup balik kesedihan kite tu dgn kurniaan yg istimewa ini..alhamdulillah....syukur sgt3...sbnrnya dh 11 ari la lmbt dtg period plus aku tk sakit pinggang pon..kalau aku nk period tande2 die sakit pinggang yg sgt terok mcm nk patah dh pinggang ni..pastu rs mcm takde ape2 akan berlaku dh lmbt 11 ari ni..so aku pon beli la tester..sbb ms ipan dulu aku lmbt 15 ari period br dpt detect yg aku pregnant..ms tu wat tester ari yg ke 5 n ke 10 tp tk berjaya gak membuktikan aku pregnant hehe..tu yg kali ni aku mmg tgu smp lepas 10 ari br nk beli..ingatkan nk tgu smp ari yg ke 15 tp tk tahan sgt n tak sabo2 nk tgu keputusan hehe...so after wat tester tu,aku tros cal kande nk bgtau..aku suh die teka..

me:bang,cube teka ape org nk bgtau ni
kande:erm..ape ek..mesti dh confirmm ni
me:aar bang..dh confirm..
kande:confirm dpt tetap ek
me:bukanlaaa..confirm pregnant..line 2 n positive hehe
kande:terdiam kejap pastu die jerit..eh yeke..bgusnyee
tahniah tahniah hehe

pastu satu alam aku bgtau.pnyla tk menyaboo...skali mlm tu aku terpikir skali tk btol..dh la tk wat buku lg hehe..pastu aku ckp eh btolla laa..dh dua2 tester btol hehe..so aku berazam nk tulis semua perkembangan psl second pregnant ni coz dulu ms ngandungkan irfan ms tu tk reti wat blog lg..so nantikan cte ituuu..to be continued hehe....muahssss


10 comments:

Anonymous said...

tahniah...semoga kali ni dapat gegirl lak...

fIzahjepp on January 19, 2011 at 10:54 AM said...

hehe thanks...tula hopefully dpt gegirl hehe..tp kalo dpt boby pon tkpelaa..pregnant lg hehe..sapekah gerangan anonymous ni?

Raudhah anje on January 19, 2011 at 2:24 PM said...

mesti ko excited kannn...aku pun tumpang gumbira bila dpt berita.

fIzahjepp on January 19, 2011 at 2:31 PM said...

hehe sgt gumbira raudhah..tk penah aku epy cmtu hehe...

inaks on January 19, 2011 at 2:51 PM said...

nyah.. aku sgt gembira jugak..hopefull gegirl jugak...jaga kesihatan yer...jan lupa janji nk brestfeed selama 2 tahun tuh..mesti buleh punya...

fIzahjepp on January 19, 2011 at 2:54 PM said...

hehe cita2 tu akan kucapaikan jua ina...cume sedey tk dpt berkongsi dat moment with u sob sob

Anonymous said...

~~ pijah..congrates again...arap aku dpt pegnen sama ngn ko..buln 7 buln 8 buln 9..hahhaha...gile gatal aku..haha..take care eh..arap girl jugak...n mesti comel mcm ibunye...heee.love u more nyah...

fIzahjepp on January 21, 2011 at 11:03 AM said...

hehe ok thanks nyah suzen...aku doakan ko buntung plamin hehe...comperm comelnye laaa hehe

warine on January 30, 2011 at 4:57 PM said...

uwaaaa..seronoknye korang nk mengandung ye,aku pn nk g wat pregnency test jgk la..

fIzahjepp on January 31, 2011 at 4:46 PM said...

jgn warine...lom smp masenye lg nk wat pregnancy test..mesti negative nye kalo wat hehe

 

fIzahjepp Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez